Barınız için vazgeçilmezler...

10:49 Unknown 0 Comments




 1. Çöp Kutusu: Mümkünse misafirlerinizin görmemesi ve hijyeni sağlamak için masanın altında bulundurulmalıdır. 2. Buz Kovası: Plastik ve metal çeşitleri de bulunan buz kovalarının boyut olarak büyük olanını kendi tezgahınızda bulundurabilir, küçük olanları da serviste misafirlerinize sunabilirsiniz. 3. Buz Maşası: Buz servisi için kullanılmak üzere barınızda bulundurmalısınız. 4. Buz Küreği: Farklı boyları bulunan buz küreğinin kendiniz için uygun olanını alıp shakerınıza buz doldurmak için kullanabilirsiniz. 5. Strainer (Kokteyl Süzgeci): Hazırlanan karşımların bardağa süzülmesinde kullanılır. Hazırladığınız kokteylin kabı ile birlikte strainerı tutarak karışımı bardağa süzebilirsiniz. 6. Shaker: Malzemelerin karışımında çalkalamak için kullanılan bardak formunda kaptır. 7. Mixing Spoon/ Bar Spoon (Kokteyl Karıştırma Kaşığı): Uzun burma saplı ve yaklaşık olarak 2 cl ölçüsünde ve yaklaşık 25 cm uzunluğunda bir bar kaşığıdır. 8. Mixer: Çok hızlı karıştırılması gereken içkilerde, talaş buz ile hazırladığınız içeceklerin karıştırılmasında kullanılır. 9. Dash Bottle (Damlalık): Hazırlayacağınız içeceklerde az miktarda kullanılan maddelerin bulunduğu küçük yuvarlak şişeye Dash Bottle denir. Dash Bottle ağzı ortasından küçük ve ince bir metal boru bulunan mantarlarla kapatılır. Şişe baş aşağı çevrilir ve yeteri kadar silkeleyerek içindeki sıvı kaba aktarılır. Damlalıktan bir silkeleyişte akan sıvı miktarına "dash" denir. 10. Ölçü Kapları ( Jigger): İçki miktarını ölçmek için kullanılır. Jigger daha çok Amerika'da kullanılan bir ölçü kabıdır. Birbirine yapıştırılmış iki bardak şeklinde olan jiggerın bir tarafı tam diğer tarafı yarımdır. Küçük tarafı 2cl, büyük tarafı ise 4 cl sıvı alabilmektedir. Standart ölçüleri 4-2 cl'dir. 11. Tirbuşon: Mantar ve metal kapaklı şişeleri açmak için kullanılan gereçtir.



0 yorum: